Nieuwe iPhone 6 in oktober op de marktDe nieuwe iPhone is groter en slanker.

De nieuwe iPhone 6 is weer écht nieuw en grossiert in adjectieven: groter, dunner, sneller en wat de levensduur van de batterij betreft: langer. In de Verenigde Staten, Engeland en enkele andere landen is hij al enkele dagen te koop. De stormloop deed zelfs Apple zelf duizelen. Tijdens het eerste weekend gingen er tien miljoen buiten. We betalen graag om te bellen en te facebooken. Het nieuwste toestel zal bij ons tussen 699 en 999 euro kosten. 


iPhone 5 in oktober op de markt

De iPhone 5 - mogelijk 'New iPhone' / 'Nieuwe iPhone' genaamd - is waarschijnlijk vanaf oktober in Nederland en België te koop. De presentatie en de release in de Verenigde Staten staat gepland voor begin september.

Dat heeft de website iMore uit "betrouwbare bron" vernomen. De presentatie van de iPhone 5 - die naar analogie met de New iPad (3) mogelijk simpelweg 'New iPhone' / 'Nieuwe iPhone' gaat heten - wordt waarschijnlijk op 12 september in de Verenigde Staten gepresenteerd. Het toestel zou dezelfde maand nog in Amerika te koop zijn, waarna de internationale markt (waaronder Nederland en België) in oktober zou volgen.

De Nieuwe iPhone 5 draait op iOS 6 en is naar verluidt voorzien van een 4-inch display, een snellere processor en betere camera en een nieuwe, kleinere dock-connector. Het toestel zal in elk geval niet meer voorzien zijn van voorgeinstalleerde apps voor Google Maps en YouTube; beide toepassingen zijn nog wel via de Safari-browser te raadplegen.

Naast de iPhone 5 wordt in september ook de (7-inch) iPad mini verwacht. Verder verschijnen er mogelijk ook nieuwe iPod-modellen met een kleinere connector.

 

 

Nieuwe informatie gelekt over de iPhone 5

Met de lancering van cloud service icloud en de opkomst van draadloze iOS-synchronisatie met iTunes, is de afhankelijkheid van de iPhone, iPod touch en iPad van de kabel aanzienlijk verminderd. In dit verband, zijn er geruchten dat er een meer compacte dock-connector in de plaats komt..
Volgens TechCrunch, onder verwijzing naar anonieme bronnen, is Apple van plan om het aantal contacten van standaard poort in de volgende generatie iPhone terug te brengen tot 19.  De iPhone, iPod en iPad maaken nu nog gebruik van 30-pins connector kabel.

De reden voor deze metamorfose is volgens de bron dat Apple de ruimte wil besparen in de komende apparaat. Vernieuwde "micro-dock" zal ruimte vrijmaken voor een grote accu, 4G-modem en andere componenten die veel belangrijker zijn voor de nieuwe iGadget.

Er deden ook eerder de geruchten de ronde,  dat deze vernieuwing "een schock zal zijn voor het ecosysteem van accessoires" , maar nu wordt deze informatie ook bevestigd door TechCrunch. Volgens de publicatie zal Apple in de nabije toekomst de nieuwe standaard officieel aankondigen. De grootte van de nieuwe dock connector ligt in de buurt van de Thunderbolt, maar dat is ook de enige wat ze gemeen hebben.Op basis van de gepresenteerde gegevens, zal ook het touch screen op de nieuwe iPhone worden vergroot tot 4 inch. De smartphone zelf krijgt een metalen achterkant, en zal dus minder lijken op de iPhone 4S, dan voorheen werd gedacht. Van de recente informatie die is gelekt weten we dat de iPhone 5 de LTE module krijgt en nano-SIM, de nieuwe standaard voor mini- simkaarten .Apple’s WWDC 2012 keynote in 60 seconden

Voor iedereen die de keynote van Apple CEO Tim Cook op de World Wide Developers Conference (WWDC) van afgelopen maandag 11 juni wil terugzien, maar geen zin heeft om de volle 2 uur (!) te kijken, is de 60 seconden samenvatting van Business Insider een uitkomst:


 


 

Wat kunnen we verwachten van Apple op de WWDC-2012 ?

Morgen begint de WWDC - "Worldwide Developer Conference", dat jaarlijks wordt gehouden door Apple. Het evenement vindt plaats in het Exhibition Center Moscone West in San Francisco van 11 tot 15 juni.

Een van de belangrijkste redenen dat de kaartjes voor dit evenement zo snel zijn uitverkocht is de door velen verwachte release van iOS. Het besturingssusteem van de iPhone, iPad, iPod Touch, en zelfs Apple TV, welke tevens de de basis is van de App Store, waar ontwikkelaars hun  toepassingen kunnen verkopen. Grote update van de iOS wordt meestal een keer per jaar gedaan. En dit jaar is geen uitzondering.

Misschien nog interessanter dan de vernieuwing van iOS zou zijn de toevoeging van Siri op de iPad, een feature dat al lang door de iPad gebruikers wordt verwacht. Siri zou nu ook in meerdere talen beschikbar zijn, waaronder ook Nederlands. Bovedien wordt Siri nu waarschijnlijk ook slimmer.

Andere aanpassingen, zijn de integratie van Facebook, maar ook de opkomst van een aantal nieuwe instellingen in Safari en e-mail. Grote veranderingen worden verwacht in OS X Mountain Lion, en de Mac-hardware.

Wanneer de nieuwe software beschikbaar wordt is een andere vraag. Gezien de ervaring met Apple, is het veilig om te zeggen dat het nieuwe OS op maandag al beschikbaar is (tenzij je een developer bent). Zoals bekend, geeft Apple aan de vooravond van de release eerst meestal enkele beta-versies van software vrij aan de ontwikkelaars om eventuele bugs te repareren.


Release Datum: Mountain Lion. Details

Apple is van plan om haar nieuwe ios, "de grote kat" in februar uit de mouw te toveren .

Met Mountain Lion OS X krijgt MAC een aantal functies van de iOS, met inbegrip van notities en herinneringen. Het zal ook nog wat andere dingen toevoegen, zoals Twitter en integratie van Game Center en iMessage. Plus ook nog een nieuwe security service met de naam Gatekeeper, ontworpen om uw computer te beschermen tegen schadelijke software.

De prijs en exacte release datum is nog niet bekend, maar vorig jaar kostte de Leeuw 34,99 dollar


Updaten van de "Mac"


De meeste computers uit de Apple's Mac-lijn zijn  voor een lange tijd zonder aandacht gebleven en er zijn suggesties dat Apple een nieuwe computer gaat presenteren. Apple heeft heel lang geen aanpassingen gedaan voor de iMac, om precies te zijn, sinds mei van vorig jaar, terwijl de Mac Pro sinds juli 2010 onaangetast blijft . En er zijn ook geruchten de nieuwe kleine en dunne MacBook Air een Retina-display krijgt.  Het is ook niet uitgesloten de bijgewerkte presentatie van de Macbook Pro.

Daarnaast wordt verwacht dat in de iPhones die in China worden verkocht een Chinese zoekmachine Baidu zal worden geïntegreerd  in plaats van Google. Baidu is de meest populaire zoekmachine in China, die Apple ziet als een potentiële en snel groeiende markt.

Hoewel dit keer geen verrassingen worden verwacht, zijn ze niet uitgesloten. Alle fans van Apple-producten kijken uit naar het komende evenement.
11 juni om 19:00 uur Nederlandse tijd zal Apple een presentatie geven in het Moscone West Center te San Francisco.


Concept iOS 6: Dynamische badges, Mission Control, en snel overzicht van toepassingen [video]


Nog slechts een paar dagen te gaan tot de presentatie van het besturingssysteem iOS 6 en verschillende concepten blijven komen van verschillende gebruikers waarin ze niet alleen proberen te anticiperen op wat misschien wel de nieuwe besturingssysteem van Apple wordt, maar ze willen ook laten zien welke veranderingen ze in het besturingssysteem willen.


Wij willen u kennis laten maken met het concept van de volgende versie van OS voor iPhone, iPod Touch en iPad van de Nederlandse ontwerper Joost van der Rey, waar hij zijn visie schetst van een nieuw platform van Apple. Wij moeten zeggen dat hij met zeer inderessante ideeen komt, o.a. over de organisatie van het startscherm van iOS, kennisgeving systeem en Safari browser.Ten eerste, heeft de ontwerper voorgesteld om functies van Apple desktop-besturingssysteem Mac OS X genaamd Mission Control te verhuizen naar iOS 6, en zeer geslaagd moeten wij zeggen. Laatst geopende toepassingen kunnen worden uitgevoerd in de "kaarten" regime door te bladeren in een verticale lijst. Ten tweede, heeft Ray de Safari-browser voorzien van full-screen modus voor webpagina's, door een dubbele tap van de vinger op het scherm.Een andere interessante feature van iOS 6, is volgens de Nederlander een dynamisch systeem van badges. Zoals bekend, wordt het aantal binnengekomen meldingen direct op de pictogrammen weergegeven met cijfers in de cirkels.

Volgens het gedachte van de ontwerper, kunt u deze binnengekomen meldingen lezen door het icoontje met je vinger naar beneden te trekken. Op die manier kunt u de meldingen in snelle modus ontvangen . Dit kunnen bijvoorbeeld de nieuwe berichten van Facebook zijn, tweets, korte berichten, game evenementen, enz..  Als je dit doet met iconen zonder badges, dan verschijnen ze in «Flipicons» modus - een soort snel overzicht van de inhoud van applicaties, dit vooral belangrijk is voor sociale diensten, zoals Flipboard of Airbnb.

Concept iOS 6 voor de iPhone van Joost van der Rey:


 


Dit wordt de nieuwe iPhone: metalen behuizing, 4-inch scherm, een compacte aansluiting [video]

Een paar dagen later, na het verschijnen op internet van de eerste beelden van de onderdelen van de toekomstige Iphone 5, bracht het bedrijf eTradeSupply een video waarin medewerkers een iPhone 5 en iPhone 4S vergelijken. Dit wordt een nieuwe iPhone: metalen behuizing, 4-inch scherm, een compacte aansluiting [video]

De video, die iets meer dan 5 minuten duurt, toont de nieuwigheden van de nieuwe mobiele telefoon. Bijna alles uit dit filmpje was al eerder bekend.

In tegenstelling tot de iPhone 4S, krijgt een nieuwe smartphone een metalen behuizing. De breedte blijft hetzelfde, de dikte iets kleiner en de lengte - langer. Hoofdtelefoonuitgang is nu aan de onderkant van het frame, aan de zijde van de luidspreker. Aan de onderkant bevindt zich ook een meer compacte aansluiting voor een docking station. Boven de luidsprekers zit  de frontale HD-camera. De slot voor SIM-kaart wordt nog kleiner: de zesde generatie van de iPhone zal gebruik maken van nano-SIM, de nieuwe sim standaard, gepatenteerd door Apple.

Bruce Heymond van Blackpool Creative Design Studio biedt persoonlijk een blik op de nieuwe "appel telefoon", die naar verwachting in het najaar in verkoop gaat. In de video, kan de iPhone 5 worden bekeken vanuit verschillende invalshoeken.
iOS is nog steeds meer in trek bij ontwikkelaars dan Android

Volgens het bedrijf Flurry Analytics, die zich bezig houdt met vraagstukken met betrekking tot ontwikkeling en analyse van de markt voor mobiele applicaties, blijft het besturingssysteem iOS nog steeds zeer populair onder software-ontwikkelaars, ondanks het feit dat Apple een geringe marktaandeel van smartfoons heeft ten opzichte van Android.

Ontwikkelaars willen in eerste instantie winst maken kiezen daarom massaal voor het platform dat nu aan het winnen is. 7 van de 10 mobiele applicaties, ontwikkeld in de eerste drie maanden van 2012, zijn bestemd voor iOS, en de overige drie - voor Android.

Het aantal programma's ontwikkeld voor "apple" besturingssysteem is twee keer hoger dan bij Google-OS, ondanks het feit dat Android iets meer dan de helft van de smartphone markt controleert, merken de onderzoekers. Het aandeel van Apple platform is volgens de meest recente gegevens van ComScore, 31,4%.

Zijn populariteit onder ontwikkelaars dankt iOS bovendien aan zijn dominante positie in tabletmarkt, meldt Flurry. Uit de statistieken van de eerste vijf maanden van 2012 blijkt dat het aandeel van de iPad 88% is onder alle gebruikers van tablets. Op de tweede plaats staat Samsung Galaxy Tab - 9%, en Amazon Kindle Fire op de derde plaats met kleine 3%.

Daarnaast is IOS meer winstgevend voor de ontwikkelaars dan Android: analisten betogen dat programmeurs van iOS-applicatie tot vier keer meer verdienen dan de ontwikkelaars van apps voor Android.

 


4 lenzen voor iPhone camera "voor de liefhebbers van gedetailleerde foto's" van Technik

Het paradepaardje iPhone 4S heeft een camera, die in sommige opzichten superieur is aan de meeste fotocamera's van een paar jaar geleden. Waarom een ingebouwde iPhone camera niet heeft is een fatsoenlijke lens.

Het Duitse bedrijf RCP Technik introduceerde vier nieuwe mondstukken Rollei, ontworpen om de fotografische mogelijkheden van de iPhone te verbeteren. Meer in het bijzonder, de twee converters bieden 12 - en 9-voudige vergroting vand het beeld van de ingebouwde lens en mondstuk voor groothoek fotografie. Volgens de fabrikant, zullen de nieuwe "Paparazzi, natuurliefhebbers en liefhebbers van gedetailleerde foto's" de nieuwe lens zeer op prijs stellen.

Om de scherpte van het objectief aan te passen is de lens voorzien van een klassieke draairing. Kenmerkend voor deze accessoire is het lage gewicht. De kit is bovendien voorzien van een klein statief, waarmee u veraf gelegen objecten kunt vastleggen. Het schoonmaakdoekje voor het reinigen van lenzen en een case is ook inbegrepen.

De verkoop van nieuwe lenzen 12x Tele, Tele 9x, 0,5 x Super Wide 0,28 x Fisheye is al begonnen. De aanbevolen prijs is respectievelijk 39,99 euro, 39,99 euro, 29,99 euro en 19,99 euro.

 


Facebook lanceert online applicatie winkel App Center voor de verspreiding van programma's ontworpen om te werken in sociale netwerken. Klanten van 's werelds grootste sociale netwerk zullen in staat zijn om de software te vinden door de activiteit van de vrienden, ze per categorie te bekijken en gepersonaliseerde aanbevelingen te krijgen. 

«App Center zal bijdragen aan het verhogen van de kwaliteit van software door het bevorderen van de apps die het meest populair zijn. Het omvat allerlei programma's, waaronder een app gemaakt voor Facebook.com, mobiele platforms iOS en Android, maar ook web-based applicaties, "- zegt de vertegenwoordiger van Facebook, Bruce Rogers.

In de App Center zullen alleen de apps worden toegestaan die aan bepaalde eisen voldoen, waaronder het ontbreken van grote hoeveelheden van promotiemateriaal en significante fouten, maar ook een hogere waardering door gebruikers .

In de online shop van Facebook worden zowel gratis als betaalde apps aangeboden. Betaalde apps zullen naar verwachting bijragen aan het verhogen van de winst voor zowel externe ontwikkelaars als Facebook..

Volgens de ontwikkelaars, is de winkel al beschikbaar voor gebruikers van Facebook in de VS, maar ook in de Facebook app voor Android en IOS. Als een gebruiker de App Center op het computer bekijkt, dan kan hij de apps gelijk naar zijn smartphone of tablet sturen. Als voor het installeren van de app een speciale boot-modus is vereist, zal de winkel de gebruiker redirecten naar online App Store winkel of Google Play.

Tegelijk met de lancering zullen meer dan 600 toepassingen beschikbaar zijn, waaronder Nike + GPS, Ubisoft Ghost Recon Commander, Stitcher Radio, Draw Something, en Pinterest. In de toekomst zal het aantal programma's in de online winkel verder groeien.

Facebook zegt niet wanneer de App Center beschikbaar zal zijn voor gebruikers in andere landen maar belooft in de komende weken met meer informatie te komen.

 
 

Onderzoeksbureau ChangeWave Research heeft een studie uitgevoerd naar de tevredenheid van gebruikers met  tablet-computers. De resultaten waren behoorlijk verwacht, maar er zijn interessante conclusies, die eerdere opmerkingen van deskundigen bevestigen. Het is ook vermeldenswaard dat de enquête werd uitgevoerd in de Verenigde Staten.


Volgens studies, 81% van de eigenaren van de derde generatie iPad vindt de nieuwe gadget voortreffelijk en nog eens 15% is tevreden. Hiermee is het aantal tevreden bezitters van nieuwe Apple tablet 96%. Bij zijn voorganger, iPad 2, waren deze cijfers 71% en 26%, terwijl het totale percentage - 97% was. Dit is een betere resultaat dan bij Samsung paradepaardje Galaxy Tab.Slechts 46% van de gebruikers van Galaxy Tab zijn tevreden met de gadget. en 41%  zeer tevreden. Dat is slechts 87% totaal.
Wat betreft de 7-inch concurrent van Apple - Kindle Fire, is slecjts 41% volledig tevreden met dit apparaat, voor een deel tevreden - 53%.Het analistenbureau merkt ook op dat het niveau van tevredenheid is gedaald in vergelijking met eerdere studies - nieuwe iPad verloor 1% in elke categorie in vergelijking met de maart cijfers en Kindle Fire - 15% ten opzichte van februari.

De studie toonde ook aan dat 7% van de respondenten van plan is om in de komende 3 maanden een ​​nieuwe tablette te kopen, 73% verwacht de iPad te kopen.

 Alle handelsmerkem, dienstmerken, logo's, slogans, domeinnamen en merknamen (gezamenlijk "Merken") zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren.